Skulle en gungstol fungera som julklapp?

Jag var nere om min lokala antikshop och såg att de sålde en väldigt fin gungstol, inte det minsta utsliten eller så. Mamma och pappa börjar ju komma upp i åldern nu och jag vet att på jobbet så har de, i och för sig helt automatiska gungstolar för våra demenssjuka patienter. Jag vet att gungstolar har positiv påverkan på äldre personer, jag har själv bevittnat det flera gånger och ibland är det som natt och dag.

Vissa förändringar på patienterna är enorm, nästan så man själv inte tror på det är sant. Aggressiva kan efter några dagar bli helt lugna och de sover mycket bättre också.

Mina föräldrar har inga demenssjukdomar som tur är, men jag vet att farsan sitter mycket och jag vet att en gungstol till honom hade kunnat göra mycket. Speciellt när han spanar på fåglar i uterummet.

I alla fall så var jag nere på antikshoppen och där säljer de en väldigt fin gammal gungstol för 599:-, men som jag antagliggen kan pruta ned till 500 kronor i alla fall. Nu funderar jag på att faktiskt köpa den till dem i julklapp för jag tror att en gungstol hade kunnat göra mycket för dem.

Jag hade en själv förr, som jag dumt nog sålde.

Jag har läst lite på Gungstolar och på Aleris så jag är ännu mer säker på min sak nu. Frågan är om det är dumt att ge något som har varit använt i julklapp? I och med den räknas som antik så tycker jag det ändå känns ganska okej. Elmia har också lite att läsa om gungstolsterapi.

Det hade också varit skönt att ha alla julklappar avklarat…