Helt såld på min nya GHD hårfön – bästa hårfönen jag har haft

För det första, äntligen tillbaka till bloggandet!. Jag har verkligen haft en jobbigt 2017, med flera saker som jag skulle vilja skriva om här på bloggen, men jag vet inte om det är så smart då det är så personligt. Troligtvis kommer där ett inlägg som förklarar varför jag knappt bloggande under 2017, men nu är det 2018 och då är det andra bullar.

Jag har länge använt billiga hårfönar och priset på dessa är aldrig varit över 600 kronor, även kring 500 kronor är ovanligt. Då har jag ändå haft en hel del hårfönar genom åren, kanske närmare sex stycken om jag inte räknar helt fel.

En billig hårfön fungerar ändå ganska bra och det är därför som jag har fortsatt köpa hårfön i dessa billiga prisklasser. Men nu när jag fick löneförhöjning så tyckte jag det var dags att köpa något lite finare, för den jag har haft i två år har gått i sönder. Visst, den fungerar, men jag känner mig inte trygg i att använda hårfönen när nätet på baksidan inte sitter på. Jag vill knappt förstå vad som kan hända om håret kommer in i motorn.

Extra notering: låna aldrig ut något till lillasyster.

Jag hade hört goda saker om märket GHD och många av mina väninnor har också detta märke, dessutom verkar de nöjda. Så jag beslutade mig för att kolla upp vilka hårfönar som har fått bäst i test och tydligen är det GHD Air som har blivit testvinnare.

Jag har kollat på GHD Air förut, men har tyckt att den har kostat alldeles för mycket i jämförelse med mina billiga varianter. Men jag trotsade faktiskt min rädsla i det här fallet och beställde en GHD Air för 1 399 kronor. Ja, det är ganska mycket pengar för mig och jag är ingen person som använder hårfönen varje dag.

Jag fick hem min GHD hårfön i fredags och fick provat den lite över helgen. Oh my god. Detta är lätt den bästa hårfönen jag har provat någonsin och nu undrar man varför man inte köpte den tidigare. Det kanske låter lite löjligt, men det är sådan skillnad i kvalité och luftflöde. Speciellt i jämförelse med min förra hårfön från Philips som kostade 350 kronor och detta är enkelt den bästa hårfönen jag har provat.

Nu förstår jag varför GHD Air är så populär

Om du själv är intresserad av att läsa mer om GHD Air så kan du läsa mer på GHDs hemsida. Nu hade jag ingen diffuser till min förra hårtork, men jag ska faktiskt ta och prova lite med denna och se om jag kan få lite mer volym i håret.

Det bästa med GHD Air är i mitt tycke den där Cool Air knappen, så att man snabbt kan få till stark kalluft när det behövs. Det är väl det enda jag verkligen ha saknat med mina billiga hårtorkar som inte har haft denna funktion.

Att håret ska bli mindre statiskt jämfört med andra konkurrenter vet jag inte, det är inget jag har märkt av egentligen. Kanske lite, men det är svårt att avgöra efter så lite användning och kräver nog ett par gånger till för att jag ska kunna avgöra det.

Enligt Inspekto.se så ska ju GHD Air också ha ett avtagbart luftfilter som ska kunna rengöras, men det är inget jag har hunnit titta på än. Men från vad jag har läst på förpackningen så ska det vara möjligt och är så klart väldigt trevligt. Detta är inte direkt någon funktion som mina gamla hårfönar har haft och kanske är det därför som vissa även har gått i sönder.

Här kan du se hela hårfön bäst i test om du har lust. Jag kan i alla fall varmt rekommendera GHD Air till alla som letar efter en ny hårfön. Jag har dock inte lockigt hår, så jag kan inte riktigt uttala mig om hur bra den är med denna typ av hår. Men enligt testet så ska lockigt hår inte vara något problem med hjälp av diffusern.

Vad har ni andra för typ av hårfön?, om jag hade inte hade köpt GHD Air så hade jag troligtvis kollat på en billig Babyliss. Men jag har haft Babyliss innan och för en gångs skull så är det riktigt skönt att få ha provat ett nytt märke. Ett märke och modell som man dessutom är galet nöjd över.